Meny

Konserter

17 sept 2011 Orionskolan i Visby - höstfest. Vid 14.30-tiden

18 sept 2011 Hejde bygdegård kl 15


Här finns exempel på föreställningar och konserter vi gjort under åren:

7-8 februari 2009 presenterar Gotlandsbalalajkaorkster stolt en DUBBEL JUBILEUMSKONSERT! GBO fyller 30 år och har bjudit in den fantastiska gruppen Krack att förgylla jubiléet med sin svängiga och välspelade irländska musik. Och Krack firar 10 år samtidigt! Välkomna till St Hansskolans aula 7-8 april 2009!

17 april 2009. Eksta bygdegård.

19-20 april 2008 presenterar Gotlands balalajkaorkester och Visby Allmänna sångförening ""Ryssn Kummar!", ett program med anledning av 200-årsdagen av den ryska ockupationen av Gotland 1808.S:t Hansskolans aula 19 april kl 19, och 20 april kl 16.

20 mars 2004 - TV-spelskonsert. (Text av Bosse Carlgren)
Det överraskande uppdraget från en grupp musikaliska ungdomar med Erik Ronström i spetsen att presentera Sveriges troligen första konsert med TV-spelsmusik arrangerad för "riktiga" instrument. För att vara glasklar: jag tillhör inte TV-spelsgenerationen, jag är snarare dess farfar... Men jag är oerhört glad över att ha blivit tillfrågad och över att ha svarat ja. Det blev en omtumlande kväll på Roxy i Visby den 20 mars 2004 då Super Musical Bros., Gotlands Balalajkaorkester, Hornkvartetten, TV-spelsensemblen, Patrik SIlvereke, folkmusikgruppen Krack och multikulturorkestern Furga spelade nya arrangemang av musik ur TV-spel från Super Mario Bros. till The Legend of Zelda - The Wind Waker för en i det närmaste fullsatt salong. Samtidigt som SVT sände svenska finalen i Melodifestivalen! Ingen tvekan i mitt huvud om vilken begivenhet som var mest givande. Återigen förbluffas jag av vilken bredd musikaliska unga gotlänningar visar upp idag. Ett resultat av den kommunala musikskolan och de estetiska programmen vid kommunens gymnasieskolor. Dessa ungdomar lyckades nu på ett övertygande sätt bevisa att TV-spelens musik har stora kvaliteer. Jag ska nog sticka hem till mitt barnbarn och fråga om jag får låna något av hans spel, det finns mycket att upptäcka här tror jag...

24 januari 2004 - Stor folkmusikgala
Bl.a. Gotlands balalajkaorkester, Jan Ekedahl & Christy OLeary, Krack, Marie Axelsson & Markus Svensson med gäster, Furga. På Roxy förstås.

2002-10-04 - Absolut Ryskt!
Två konserter ges med Systrarna Sputnik, Jon Denman och Gotlands Balalajkaorkester. En på Roxy den 12/10 och en i S:t Hansskolan dagen därpå.

2002-02-05 Gotlands balalajkor låter måne lysa

Månen lyser standardlåten för Nordens och Rysslands alla balalajkaorkestrar. Och månen lyser verkligen i Norden, för runtom i den avlånga vardagens land plinkar människor på det trekantiga ryska instrumentet med allt mer skinnlösa fingrar...

I reportaget i kulturen.se. berättar Knud Larsen från Oslo hur han greps av vemodet i den ryska musik som 1949 strömmade ur hans radioapparat. Lynne Sundström från Köpenhamn berättar hur hon är tredje generationen i Pavlovskijs balalajkaorkester.

I reportaget möter vi svenska veteraner som Emrik Underdal, Gunnar Mellander och Owe Ronström (de båda sistnämnda i Gotlands balalajkaorkester) och en representant för föryngringen: Stella Andermo, 18, domraspelare från Visby.

Reportaget är gjort av Radio Gotlands kulturredaktör Eva Sjöstrand. Det sänds i P1 torsdag 7/2 kl 9.35, lördag 9/2 kl 22.05 och söndag 10/2 kl 7.30.

Lšnkar Recensioner Konserter Medlemmar Repertoar Aktuellt Om orkestern